Kauneimmat barokkijoululaulut

IMG_9122.jpg

Kauneimmat barokkijoululaulut

YLEn Musiikkitalon klubi-ilta: Kauneimmat barokkijoululaulut

David Hackston, Jussi Salonen ja Ensemble Nylandia (Sini Vahervuo, Kaisa Ruotsalainen, Mikko Ikäheimo, Jukka Rautasalo ja Matias Häkkinen).

Taltioitu suora lähetys 8.12.2016 YLE-klubilta: Kauneimmat barokkijoululaulut

David Hackston, Jussi Salonen ja Ensemble Nylandia (Sini Vahervuo, Kaisa Ruotsalainen, Mikko Ikäheimo, Jukka Rautasalo ja Matias Häkkinen) tunnelmoivat joulunajan barokkimusiikin parissa.

 

Intiimillä Musiikkitalon barokkiklubilla tuudittaudutaan joulun tunnelmaan. Kauneimmat barokkijoululaulut -ilta sisältää tuttuja ja tuntemattomampia joululauluja Euroopasta 1500-1700 -luvuilta, periodi-instrumentein soitettuna - yhteislaulua unohtamatta. Esiintyjinä David Hackston, kontratenori Jussi Salonen, tenori, Sini Vahervuo, nokkahuilu ja traverso, Kaisa Ruotsalainen, barokkiviulu, Mikko Ikäheimo, teorbi ja barokkikitara, Jugi Rautasalo, diskantti- ja bassogamba, barokkisello, sekä Matias Häkkinen, cembalo. Musiikkitalon Paavo-sali 8.12.2016. Toimittajana Riikka Holopainen. Ohjaus Teemu Holttinen.

Avaa lähetys uuteen ikkunaan täältä Kauneimmat barokkijoululaulut

 

Ensemble Nylandia on vieraillut Café Barockin jo perinteeksi muodostuneessa Kauneimmat barokkijoululaulut -konserttisarjassa vuodesta 2012 alkaen. Kontratenori David Hackston ystävineen vie kuulijat barokinajan joulun sävelmaailmaan intiimillä barokkiklubilla suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi juonnetussa tilaisuudessa - yhteislaulua ja -soittoa unohtamatta. Kokoonpanot ovat vaihdelleen luuttulauluduosta isoon barokkiorkesteriin ja Kauneimmat barokkijoululaulut on levittäytynyt Helsingin lisäksi myös muualle Suomeen, kuten Jyväskylään ja Nurmeksen joulumusiikkifestivaaleille.