Tapahtumat

Back to All Events

"Pieni nokkahuilukirja - nokkisalkeet kaikenikäisille" -kirjan julkistamistilaisuus

  • Forum Box 3a Gräsvikskajen Helsingfors, 00180 Finland (map)

Kirjanjulkistamistilaisuus ke 31.10. klo 19 Forum Boxissa

Sini Vahervuo & Titta Lampela:

Pieni nokkahuilukirja

– nokkisalkeet kaikenikäisille

Harvaan soittimeen on suomalaisilla yhtä läheinen suhde kuin nokkahuiluun. Harva soitin on myöskään historian saatossa löytänyt paikkansa sekä renessanssin, barokin ja nykyajan taidemusiikkisoittimena että ristiriitaisin tuntein kohdattavana pakollisena koulusoittimena. Kuten useimmat soittimet, nokkis on yhtaikaa sekä helppo alkeissoitin että vaativa sooloinstrumentti

Aviador Kustannuksen julkaisema "Pieni nokkahuilukirja - nokkisalkeet kaikenikäisille" on kattava perusteos, joka sopii opetuskäyttöön kaikenikäisille, myös peruskouluihin. Kirja on myös pieni aarreaitta kaikille musiikinhistoriasta kiinnostuneille.

Kirjan julkistamistilaisuudessa esiintyvät:

Sini Vahervuo, nokkahuilu

Titta Lampela, sopraano

Matias Häkkinen, cembalo

Jarmo Julkunen, ukulele

Q Consort, renessanssinokkahuilut (Sini Vahervuo, Milja Tiainen, Reetta Varjonen-Ollus ja Riikka Holopainen)

Haastattelijana toimii Hannu Taanila.

Sini Vahervuo (s. 1984) on nokkahuilutaiteilija, joka opettaa pääinstrumenttiaan muun muassa Tampereen Musiikkiakatemiassa ja Käpylän musiikkiopistossa. Hän toimii myös aktiivisesti elävän konserttitradition edistämiseksi. Opetustyössään hän huomioi erilaiset oppijat ja eri-ikäisten oppimisprosessit.

Titta Lampela (s. 1969) toimii peruskoulun musiikinopettajana ja on perehtynyt nokkahuilun ohella kaikkiin muihinkin kouluopetuksessa hyödynnettäviin soittimiin. Musiikinopettajana hän kokee tärkeimmäksi tehtäväkseen etsiä jokaiselle avaimet musiikin iloon ja oppimiseen. Opetustoimensa ohella hän toimii yhtyelaulajana.

Kirjan kuvitus: Minna Mäkipää
Taittaja: Jari Nieminen
Aviador Kustannus