Tapahtumat

Back to All Events

Ave Virgo, Ave Vos

  • Teatteri Universum 13 Styrmansgatan Helsingfors, 00150 Finland (map)

Neitsyt Marialle sävellettyä musiikkia & neoburleskia.     

Barokkiyhtye Detritus & Armi Von Vep

la 8.9. & su 9.9.2018 klo 18

Ave Vos! Ave Virgo. Tervetuloa Neitsyt Marian synttäreille Universumiin! 8.9. on paitsi ortodoksisen ja katolilaisen tradition mukainen Neitsyt Marian syntymäpäivä myös Ave Virgo, Ave Vos – performanssin ensi-ilta. Ave Virgo, Ave Vos on performatiivinen konserttiteos, jossa barokkiyhtye esittää Neitsyt Marialle renesanssi- ja barokkiajalla sävellettyjä kappaleita. Burleskitaiteilija Armi Von Vep luo lavalle oman representaationsa Neitsyt Mariasta.

#AVAV on Detrituksen ja Armi Von Vepin ensimmäinen yhteistyöprojekti ja totutun kyseenalaistamista monilla tavoilla. Klassisen musiikin konsertti ja burleski tarjoavat yhdistelmän, joka haastaa esiintyjät ja yleisön ajattelemaan sekä naista taiteen kohteena ja tekijänä että klassisen musiikin konserttia performatiivisena, jopa kantaaottavana konseptina. Neitsyt Marian myyttisen, pyhän hahmon tutkiminen ja esittäminen burleskitaiteen lähtökohdista voidaan myös nähdä kannanottona, mutta minkä kannan? #burleskimaria

AVE VIRGO, AVE VOS haluaa herättää ajatuksia ja keskustelua. Projektin aikana työryhmä on julkaissut aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissaan sekä työryhmän jäseniltä että vierailevilta kirjoittajilta. Kutsumme yleisön ottamaan osaa keskustelutilaisuuteen, joka järjestetään esityksen jälkeen.

Performanssin ensiesitykset ovat Universumissa (Perämiehenkatu 13) lauantaina 8.9 ja sunnuntaina 9.9.2018. Molemmat esitykset alkavat klo. 18:00.


Varsinaisen esityksen kesto noin 1h 15min, sisältää n. 20min väliajan. Esitysten jälkeen järjestämme keskustelutilaisuuden joka päättää illat klo. 20.00.

Liput 15 € / 10 € ovelta tai ennakkoon osoitteesta: holvi.com/shop/cafebarocksuomi/. Ennakkolipunmyynti lauantain näytökseen suljetaan perjantai-iltana.

Konsertit toteutetaan Koneen säätiön tuella.

#rohkeatekijä

Later Event: September 9
Ave Virgo, Ave Vos