Tapahtumat

Back to All Events

Salut l’hiver! Boismortierin vuodenaikakantaatti Talvi

  • Kulttuuriravintola Kivi 2 Keskustori Tampere, 33100 Finland (map)

Ma 19.11. klo 20.15
 
Salut l’hiver! Boismortierin vuodenaikakantaatti Talvi
 
Joseph Bodin de Boismortierin (1689-1755) vuodenaikakantaateista (Le Quatre Saisons) viimeinen on Talvi. Sopraanosolistille, huilulle ja viuluille tehty kantaatti kuvailee talven kovuutta ja luonnon hyistä ahdinkoa, jota onneksi saapuu lievittämään joukko muusia, antiikin suloisia jumalattaria. Vaikka talvi tekee paljon tuhoa, saa se meidät “vaalimaan muiden vuodenaikojen hedelmiä” kuten kantaatin tekstissä todetaan. Musiikillisesti kantaatti edustaa hivelevän kaunista ranskalaista myöhäisbarokkia, jossa laulaja ja soitinyhtye kuljettavat tarinaa elävästi eteenpäin resitatiivien ja aarioiden vuorotellessa. Konsertissa kuulllaan kantaatin lisäksi muuta Boismortierin soitinmusiikkia.  
 
Barokkiyhtye Aureo

Tuiki Latvala, sopraano
Riikka Marttila, viulu
Anni Ranta, traverso
Anu Kaivola, cembalo
Maija Lampela, viola da gamba

 

Liput 20€ / 10€ ovelta ja ennakkoon: Kulttuurimyymälä Aplodi & Lippu.fi

TVMY:n jäsenkortilla saat 5€ alennuksen ostaessasi normaali- tai alennushintaisen lipun Kulttuurimyymälä Aplodista tai ovelta ennen konserttia. Alennusta ei saa lippu.fi -palvelusta.

Järjestää Tampereen vanhan musiikin ystävät yhteistyössä Tampereen Teatteri, Kulttuuriravintola Kivi ja Kulttuuriyhdistys Café Barock ry

Earlier Event: November 17
Viking Barokk - BAROKKIKARAOKE
Later Event: November 21
Vanhan musiikin uudet toivot