Tapahtumat

Back to All Events

Linnunlaulua nokkahuilulla

  • Kauniaisten kirjasto 6 Thurmaninaukio 02700 Finland (map)

Café Barock Kauniaisten kirjastossa
maanantaina 29.4. klo 18.00

Linnunlaulua nokkahuiluilla

Sini Vahervuo, nokkahuilu

Nokkahuilun äänen heleys on verrattavissa lintujen lauluun. Yksi 1700-luvun herrasmiesten muodikkaista harrastuksista oli kesytettyjen häkkilintujen laulunopetus nokkahuiluilla. Vuonna 1717 julkaistussa kokoelmassa Bird-fancier's Delight oli sävelmiä esimerkiksi kanarianlinnulle, kottaraiselle, kiurulle, punatulkulle, mustarastaalle ja satakielille. Juonnetussa soolokonsertissa kuullaan tämän kokoelman lisäksi myös muuta lintu- ja kevätaiheista musiikkia eri kokoisilla ja tyyppisillä nokkahuiluilla kuten renessanssi- ja barokkinokkahuiluilla.

Sini Vahervuo (s.1984) on nokkahuilutaiteilija, joka opettaa pääinstrumenttiaan ja kamarimusiikkia Tampereen Musiikkiakatemiassa, Käpylän musiikkiopistossa sekä FiBO Collegiumin ja Resonaarin järjestämässä senioribarokkitoiminnassa. Hän on kiinnostunut eri-ikäisten oppimisprosesseista, ja pyrkii työssään huomioimaan erilaiset oppijat. Lokakuussa 2018 kustannusyhtiö Aviador julkaisi Sinin kirjoittaman nokkahuilun alkeisoppikirjan "Pieni nokkahuilukirja - Nokkisalkeet kaikenikäisille".

Earlier Event: April 23
Concerto delle donne
Later Event: May 15
Vanhan musiikin uudet toivot