Tapahtumat

Back to All Events

Sattuma-klubi: Ladogan jouzicantele-cuningat

  • Ostrobotnian Tina-klubi (3.krs) Museokatu 10 00100, Helsinki Finland (map)

SATTUMA-KLUBI 24.9. klo 19

Ladogan jouzicantele-cuningat

Tuuli Lindeberg, sopraano
Ilkka Heinonen, jouhikko

Tiistaina 24.9. Sattuma-klubi goes medival kun keskiaikaiset Piae Cantiones –sävelmät yhdistyvät karjalaiseen jouhikkotraditioon Tuuli Lindebergin ja Ilkka Heinosen käsittelyssä

Theodoricus Petri Ruthan vuonna 1582 julkaisema Piae Cantiones ecclesiasticae et scholasticae veterum Episcoporum (Vanhojen piispojen hurskaita kirkko- ja koululauluja) on vanhin Skandinaviassa säilynyt laulukokoelma. Kokoelman julkaisuajankohtana Ruotsi-Suomen valtakunta ulottui nykyisen Ruotsin länsirannikolta aina Laatokalle asti, eikä olisi mahdotonta, että Piae Cantiones –sävelmät olisivat kiirineet Ruotsi-Suomen itäisimmässä kolkassa myös jouhikonsoittajien korviin.

Monigenreinen Sattuma-klubi aloittaa toimintansa Bottalla elokuussa 2019. Sattuma tapahtuu Bottan yläkerrassa, Tina-klubin tiloissa tiistai-iltaisin alkaen elokuusta. Klubin järjestäjinä toimivat: vanhan musiikin yhdistys Café Barock, jazz-kollektiivi Vallilan Jazz, klassinen kamarimusiikkiyhdistys Kamari Ry sekä elektroakustinen Tölöläb-yhtye. Café Barock isännöi tilaisuutta ensimmäisen kerran ti 17.9. (Pyh Bach) ja heti seuraavan kerran ti 24.9. (Lindeberg&Heinonen).

Sattuma-klubi järjestetään Koneen säätiön tuella

#koneensäätiö

#rohkeatekijä

Earlier Event: September 17
Renessanssin ikivihreitä