Tapahtumat

Back to All Events

Ensemble Nylandia 10-v. - JATKOT Tenho Restobarissa

  • Tenho Restobar 15 Helsingegatan Helsingfors, 00500 Finland (map)

Juhlavuoden kunniaksi Ensemble Nylandia palaa juurilleen. Ensimmäisessä konsertissaan se esitti roomalaista concerto grosso -ohjelmistoa otsikolla Jo muinaiset roomalaiset. 1600- ja 1700-lukujen taitteen orkesteriohjelmisto muodosti muutenkin Ensemble Nylandian alkuvaiheen ohjelmiston selkärangan. Tässä juhlakonsertissaan se yhdistää juurensa käyttämiensä soitinten rajojen kokeilemiseen.

1900-luvulla sävellettiin runsaasti musiikkia ikään kuin vanhaan tyyliin. Myös vanhoja soittimia alettiin käyttää uudestaan, parhaana esimerkkinä ns. revival-cembalot 1920-luvulta alkaen. Tässä konsertissa kuullaan Wittmayer-cembalon ja suolikieliorkesterin versioita klassikkoteoksista sekä 1680-luvun superklassikko, Matias Häkkisen uudelleen kirjoittaman, editoiman ja sovittaman Armonico Tributo -kokoelman viides osa hypnoottisine passacaglioineen (Muffat).

ENSEMBLE NYLANDIA on cembalisti ja kosketinsoittaja Matias Häkkisen vuonna 2009 Helsingissä perustama nuoren sukupolven barokkimuusikoiden yhteenliittymä. Ensemble Nylandia uudistaa ja hämmentää barokkimusiikkikenttää innovatiivisilla riskinotoillaan, antaa omille jäsenilleen tilaisuuden esitellä ammattitaitoaan sekä tekee produktioita myös muiden taiteilijoiden kanssa. Orkesterin sydän on parhaimmillaan poikkeuksellisen suuressa yli kymmenpäisessä basso continuo -ryhmässä. Sen monipuolinen ja idearikas käyttö on saanut kehuja niin muhevaa bassoa arvostavilta rockpoliiseilta kuin teorbin suolikielistä tai cembalon sulkakynsistä viehättyneiltä barokkikonossööreiltä. Bassoryhmän ympärille on kasvanut rikas soittajisto: oma renessanssiyhtye, virtuoottiset instrumentalistit, uutta ja vanhaa musiikkia yhdistelevä kollektiivi sekä pitkäaikainen ja jatkuva yhteistyö upeiden laulusolistien kanssa. Ensemble Nylandian keskeiset painopisteet ja suosituimmat teemat ovat olleet erilaiset konsertot sekä draamalliset projektit, mukaan lukien vähemmän tunnettu ooppera- ja oratorio-ohjelmisto.

Monteverdi - Buxtehude - Pärt - Purcell - Kokkonen (sol. Matias Häkkinen, cembalo) - Muffat

Ensemble Nylandia, johtaa Matias Häkkinen
Tommi Niskala ja lauluyhtye

Vapaa pääsy, käsiohjelma 10€ (myös korttimaksu käy)

Konsertin yhteistyökumppanit ja mahdollistajat: Kallion seurakunta, Kirkko Helsingissä, Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus - Taike, Musiikin edistämissäätiö (MES) ja Helsingin kaupunki - Helsingfors stad - City of Helsinki

Konsertti on osa Ensemble Nylandian 10-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.
www.ensemblenylandia.info

***
ETKOT
Ennen klo 18 alkavaa konserttia pidetään ETKOT Café Sonckissa (Kallion kirkon kivijalassa, Itäinen Papinkatu 2) klo 15-15.45! Yhteistyössä Café Barock Helsinki.

JATKOT
Tenho Restobarissa (Helsinginkatu 15, 2.krs) klo 20 alkaen!
Esiintymässä Tavallinen Peili & dj Terry Lenin. Yhteistyössä Café Barock Helsinki.