Tapahtumat

Back to All Events

PirBa: Kuningattarien Rooma

  • Museokeskus Vapriikki 5 Alaverstaanraitti Tampere, 33100 Finland (map)

Pirkanmaan Barokin yhtyeessä soittaa tavalla tai toisella Tampereelle ja Pirkanmaalle linkittyviä vanhan musiikin esittämiskäytäntöihin perehtyneitä soittajia. Monet heistä työskentelevät pääosin muualla Suomessa ja Euroopassa, mutta PirBan tavoitteena on kerätä heitä yhteen soittamaan barokkimusiikin helmiä Pirkanmaan ihanissa saleissa, kirkoissa, kapakoissa ja kartanoissa. Lokakuussa 2020 PirBa vierailee Kuningattarien Rooma -ohjelmallaan myös Helsinki Early Music Festivalilla saksalaisessa kirkossa.

Tampereen vanhan musiikin ystävät ry:n vuodesta 2014 järjestämä Café Barock -sarja laajenee tämän konsertin myötä nyt ensimmäistä kertaa muuallekin kuin Kulttuuriravintola Kiveen ja aloittaa yhteistyön Vapriikin kanssa. Kaudella 2020-21 Café Barockin konsertteja kuullaan Tampereella myös G Livelabissa ja Laikun salissa.

Kuningattarien Rooma -ohjelma on syntynyt Tampereen museokeskus Vapriikissa olevan Ostia – portti Roomaan -näyttelyn innoittamana. Näyttely valoittaa roomalaista elämää antiikin aikoina, konsertin musiikin myötä taas pääsemme vierailemaan 1600-luvun roomalaisen ylhäisön palatseihin, erityisesti kahden kuningattaren, Ruotsin Kristiinan ja Puolan Maria Casimiren mesenaattityön kautta. He kuuluivat aikansa tärkeimpiin roomalaisiin kulttuurin suojelijoihin, ja erityisesti Kristiina paitsi rahoitti, myös mielellään osallistui taiteelliseen ja filosofiseen työskentelyyn. Lukuisat aikansa arvostetuimmat säveltäjät vierailivat kuningattarien vaikutuspiirissä pidempiä tai lyhyempiä aikoja, ja heistä konsertissa kuullaan valikoitu all stars -ryhmä.

Aira Maria Lehtipuu, viulu
Riikka Marttila, viulu
Eija Laru, alttoviulu
Heidi Peltoniemi, sello
Jouko Laivuori, cembalo

Liput 20/10€

Myynnissä myös yhdistelmälippu, jolla pääsee klo 18 alkavalle Ostia-opastuksella (hinta 25 euroa), lippuja myynnissä 20kpl.

Järjestää yhteistyössä:

Tampereen Vanhan musiikin ystävät

Postimuseo

Café Barock / Kulttuuriyhdistys Ensemble Nylandia ry

PirBa 2020 syksyn kuva.png
Earlier Event: September 15
Elina Mustonen: Her Infinite Variety
Later Event: October 21
Vanhan musiikin uudet toivot