Tapahtumat

Back to All Events

Ensemble Gamut! : Lapsed caick laolacatt

  • Kalliosali Pengerkatu 11 00530 Helsinki (map)

"Lapsed caick laolacatt!" -ohjelmistossa Ensemble Gamut! sukeltaa tutkimaan ja tulkitsemaan varhaisimpia Suomen alueelta löytyneitä nuottilähteitä ja kansansävelmiä.

Lapsed caick laolacatt! -ohjelmakokonaisuudessa tarkastelemme varhaisinta Suomen alueella säilynyttä musiikkia, kirjallisia nuottilähteitä Pyhän Herikin riimioficiumista, Naantalin birgittalaissisarten laulukirjasta “Cantus Sororum”, Turun katedraalikoulun toimesta kootusta Piae Cantiones -kokoelmasta, sekä kuulonvaraisena perinteenä kulkeneista vanhoista runosävelmistä, joita Suomessa kerättiin ahkerasti talteen kansallisromantiikan syntyvuosina. 

Kuten varhaisissa riimiofficiumeissa, kansanlauluissa ja kansanperinteessä melodioita lainataan ja sekoitellaan, tekstejä muokataan ja vaihdetaan ja varioidaan kulloiseenkin tarkoitukseen sopivaksi, myös me jatkamme tätä perinnettä kokoamalla yhteen, varhaiset kirjalliset lähteet, Suomen alueelta kerätyt ruonosävemät ja kansanrunot. Tuomme ne tähän hetkeen historiasta inspiroituneena, intuitiomme ja yhteisten improvisatooristen hetkien innoittamana. Lämpimästi tervetuoa mukaan tälle musiikilliselle matkalle! 

Ensemble Gamut! TRIO

Aino Peltomaa I Laulu, keskiajan harppu, perkussiot, elektroniikka

Ilkka Heinonen I Jouhikko, Alttojouhikko, elektroniikka

Juho Myllylä I Nokkahuilut ja elektroniikka

Liput 10 / 15 €

Ennakkoon: Holvi

Kuvat: Jari Flinck

Konserttia tukee TelepART / The Finnish Cultural Institute for the Benelux.