Tapahtumat

Back to All Events

Vokaaliyhtye Lumous ja Fioretto Ensemble: Fortuna desperata - kun rutto riehuu

  • Viinikan kirkko 1 Kaartotie Tampere, 33100 Finland (map)

Vokaaliyhtye Lumous ja Fioretto Ensemble avaavat Tampereen vanhan musiikin ystävät ry:n syksyn 2022 Cafe Barock -konserttisarjan.

Vokaaliyhtye Lumouksen ja Fioretto Ensemblen Fortuna desperata on draamallinen konsertti, joka kutoo yhteen oikukkaan kohtalon ja keskiajan ruttoepidemioitten teemoja. Se peilaa ajankohtaisesti myös nykyiseen pandemiaan ja ihmisten kykyyn selviytyä ja löytää toivoa ja jatkuvuutta.

Konsertin alkupuolen keskiössä on Fortuna desperata (Epätoivoinen kohtalo) -laulu, yksi renessanssiajan hiteistä, josta kuullaan erilaisia vokaali- ja instrumentaaliversioita. Konsertin jälkipuolen huipennuksena soi alankomaalaisen Rinaldo del Melin säveltämät, renessanssirunoilija Francesco Petrarcan ”Standomi un giorno...” eli kuusi väkevää tuhon näkyä runoelmasta rakastetulleen Lauralle, joka tiettävästi kuoli mustaan ruttoon 1300-luvun Avignonissa. Konsertin juonta kuljettaa näyttämötaiteilija Jukka Virtala. Hän käsittelee monologeissaan nykyisen pandemian ja ruttoepidemioitten aiheuttamaa kärsimystä sekä ihmisten toivoa ja selviytymiskeinoja poikkeusoloissa.

Konsertissa esiintyvät vanhan musiikin ekspertti Debra Gomez-Tapion luotsaamat, keskiajan ja renessanssin musiikkia esittävät Fioretto Ensemble ja Vokaaliyhtye Lumous. Lumouksessa laulavat sopraanot Kaisa Kelloniemi ja Anu Mattila, altto Elina Aho-Kuusama ja baritoni Lauri Solin. Fiorettossa musisoivat Debra Gomez-Tapio, keskiaikainen ja renessanssiharppu, Janek Öller, nokkahuilut ja säkkipillit sekä Mikael Heikkilä, lyömäsoittimet ja vasaradulcimer.

Vokaaliyhtye Lumous ja Fioretto Ensemble, johtaa Debra Gomez-Tapio

Kertoja Jukka Virtala

Kesto 1 h

Liput ovelta 20/10 €
Konsertteihin saa TVMY:n jäsenkortilla 5 euron alennuksen,
mutta alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin.

*Yhtyeitten toimintaa tukee Taiteen edistämiskeskus Taike.

Café Barock Tampere´

Kuva: Aaro Aho.