Tapahtumat

Back to All Events

Café Barock Kalliosalissa: Rock Poetry

  • Kalliosali 11 Pengerkatu Helsinki, Uusimaa, 00530 Finland (map)

Rock Poetry - Se tavallinen tarina

Rouhea ja tarinalähtöinen konsertti yhdistää vanhaa musiikkia klassiseen rock-runouteen! Viinin ja tupakansavun katkuinen kokonaisuus vie yleisön hämyiselle matkalle, jossa kuljetaan 1600-luvun Englannin hovin pimeiden nurkkien kautta 1970-luvun New Yorkin Boweryn rock-klubeille.

Ohjelmaan on koottu eri aikakausien laulaja-lauluntekijöiden kappaleita, joiden tekstien takana on epätavanomaisia tarinoita. Ne kertovat meille mielihaluista, petoksesta, pikkumaisesta juoruilusta, yllättämään päässeistä onnenhetkistä, juovuspäissään hölmöilystä ja riipivästä surusta. Laulujen luomishetkiin ja lauluntekijöiden taustoihin tutustuessa tarinoihin kasvaa yhä lisää kerroksia ja niiden merkitykset syventyvät, tarkentuvat tai joskus jopa muuttavat täysin sävyään. Loppuviimein puhe on usein siitä mistä puutekin: kertomuksien pohjavireenä kulkevat vuosisadasta riippumatta tavalla tai toisella rakkaus ja sen aiheuttamat ristiriidat.

Juho Eerola, laulu
Katri Antikainen, sähkösello ja laulu Sanni Antikainen, cembalo

L. Cohen - H. Purcell - L.Reed - C. Monteverdi

Ovet klo 19.00

Showtime klo 20.00

LIPUT: 15 € / 10 € ennakkoon Tiketistä ja tuntia ennen ovelta.

Kalliosalin baari on auki tilaisuuden ajan klo 23.30 saakka (huom! vain korttimaksu).

OSOITE: Kalliosali: Pengerkatu 11, 00530 Helsinki.

ESTETTÖMYYS: Esteetön sisäänkäynti sisäpihan kautta sovittavissa etukäteen: cafebarock@ensemblenylandia.info

JÄRJESTÄJÄ: Café Barock Kalliosalissa -konserttisarjaa järjestää Kulttuuriyhdistys Ensemble Nylandia ry Musiikin edistämissäätiön ja Helsingin kaupungin tuella.


Juho Eerola on Tampereelta kotoisin oleva ja nykyisin Helsingissä päämajaansa pitävä laulaja, esiintyjä ja ohjaaja, joka tekee töitä pääasiallisesti musiikin ja näyttämötaiteen parissa. Hän on työskennellyt laajasti kouluttajana ja opettajana musiikin ja musiikkiteatterin kentällä sekä oppilaitoksissa että ammattiteattereissa, ja toimiitällä hetkellä mm. laulun tuntiopettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa sekä laulun että laulupedagogiikan tuntiopettajana Metropolia Ammattikorkeakoulussa.

www.juhoeerola.com

Katri Antikainen on sellisti, jossa henkilöityy Tampereen kulttuurikentän moninaisuus. Vahvan klassisen musiikin koulutuspohjan ohella hän on laajentanut tyylirepertuaariaan moneen suuntaan: hän on opiskellut etnomusikologiaa ja musiikkiteknologiaa ja hyödyntää varsinkin jälkimmäistä omissa projekteissaan. Näihin lukeutuu mm. Massive Attackia sellolla, Arvo Pärtiä banjolla, Brahmsia bluesina ja Debussyä räppibiiteissä. Sellistiksi Antikainen on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta 2019 Markus Hohdin oppilaana. Antikainen on vakituinen kasvo BarokkiKuopio- ja Tampering-festivaaleilla sekä yhtyeissä UTU, Eranto, Jumiset muijat Ry ja Eratra.

Sanni Antikainen on kaikesta musiikista helposti innostuva kosketinsoitinten moniottelija, joka on kotonaan niin cembalon kuin pianon ääressä. Hän esiintyy monenlaisissa kokoonpanoissa, vaihtaen soitinta ja roolia aina lied-pianistista orkesterin continuosoittajaan tyylikauden ja tarpeen mukaan. Viimeisimpänä omana projektinaan hän toteutti Lainahöyhenissä -ohjelmakokonaisuuden, jossa hän tutki samankaltaisia mielleyhtymiä ja tunnelmia herättävien kappaleiden yhteisiä ja eroavia ominaispiirteitä ja sovitti mm. Chopinia cembalolle, ranskalaisia musikaalihittejä pienelle barokkiyhtyeelle ja Monteverdiä sähkösellolle. Soittamisen lisäksi Sanni toimii BarokkiKuopio- ja Aurore-festivaalien toiminnanjohtajana sekä Ensemble Nylandian tuottajana ja opettaa pianon ja cembalon soittoa Keskisen Uudenmaan musiikkiopistossa. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi sekä pianon aineryhmästä (2013) että vanhan musiikin aineryhmästä (2019).

Juho Eerola

Katri Antikainen

Sanni Antikainen