Etusivu

 

CAFÉ BAROCK palauttaa konserttitradition takaisin juurilleen yhteisen viihtymisen tavaksi,
johon kuuluu syöminen, juominen ja jutustelu. Järjestämme tapahtumia ympäri Suomen paikoissa, joissa ihmiset viihtyvät. Tervetuloa nauttimaan!

 

Kansainvälisenä Vanhan musiikin päivänä 21.3. Café Barockin Vanhan musiikin uudet toivot -konsertti klo 13 Rikhardinkadun kirjastossa Helsingissä. Esiintyjinä Sibelius-Akatemian vanhan musiikin aineryhmän opiskelijat gambisti Maija Lampela ja cembalisti Aura Visala. Tilaisuudessa julkistetaan myös Suomen vanhan musiikin liitto Svamulin vuoden vanhan musiikin teko 2017 -tunnustuspalkinnon saaja ja luovutetaan kunniakirja.

Varsinaisen valinnan tunnustuspalkinnon saajasta tekevät tänä vuonna Vuokko Hosia ja Heidi Kajander.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

 

Vuoden vanhan musiikin teko 2017 -tunnustuspalkinto

Avoimessa haussa saatujen ehdotusten perusteella hallitus on tehnyt esivalinnan, jossa varsinaisiksi ehdokkaiksi valikoituivat seuraavat teot (aakkosjärjestyksessä, mukana otteita ehdotusten perusteluista):

Anneliina Koskisen linnamuusikon työ
"Monipuolinen ja valovoimainen keskiaikaisen musiikin taitaja kiersi Suomen vanhoja linnoja tehden eläväksi soivaa historiaa. Ehdottomasti palkinnon arvoinen kulttuuriteko!"

Bravade-nokkahuilukvartetin & co esitys ”Jotta näkisin sinut paremmin” Helsingin Juhlaviikoilla 21.8.2017
"Laaja kirjo vanhaa musiikkia sekä uutta musiikkia vanhoilla soittimilla yhdstettynä muihintaiteisiin (tanssi, video, valot). Loistavasti esitetty, ajatuksia herättävä kokonaisuus - tätä ei voinut yhdellä puraisulla niellä."

Helsingin vanhan musiikin seura/Vanhan musiikin leiri Karjaalla
"Karjaan leiri on käsite. Siellä noviisi on tervetullut ja ammattilainen saa eteensä haasteita. Vapaaehtoisvoimin tuotettu kurssi kerää yhteen vanhoja ja uusia harrastajia ja ammattilaisia vuodesta toiseen, koska kurssilla on kivaa."

Minna Kangas
"Vuosien aktiivinen esiintyjä eri vanhan musiikin yhtyeissä ja uuttera työ valtakunnallisesti vanhan musiikin viestinviejänä myös nuorille."

Markku Luolajan-Mikkolan Peregrinatio-konserttikiertue (päättyi 2017)
"Konserttikiertue oli laajuudeltaan ja vaativuudeltaan ainutlaatuinen ja ainutkertainen meidän maassamme."

Orpheus´ Muses
"Kaksi koskettavaa, laadukasta ja moniulotteista oopperatuotantoa (Dido ja Aeneas sekä Poppean kruunaus) vuoden aikana, jotka vaativat mukanaolijoiden luovaa organisointikykyä, suurta omistautumista ja päämäärätietoisuutta."

Superborea - Barokkiyhtye Cornucopia & työryhmä
"Jännittävä ja luova esitys yhdisteli vanhaa ja uutta musiikkia & nykytanssia. Vanha musiikki ei ole museaalista vaan voi fuusioitua!"

 

 

Café Barock Savonlinnassa 2015. Kuvaus, ohjaus, leikkaus: Lieven Vanhove.

Voit tilata Café Barockin kautta vanhan musiikin ammattilaisia esiintymään tilaisuuteesi:

 

Kulttuuriyhdistys Café Barock ry